Het Duitse beursgenoteerde bedrijf Adesso heeft een meerderheidsbelang in drie Nederlandse software-ontwikkelingsbedrijven verworven. Aeternus begeleidde de bedrijven Blue4IT, Codesquad en Bluefront die deel uitmaakten van Blue Group IT bij de totstandkoming van deze transactie.

De bedrijven richten zich op de ontwikkeling van front- en backend softwareapplicaties voor onder andere banken, diverse multinationals en overheidsinstellingen. De managing directors van Blue4IT, Codesquad en Bluefront zullen met een minderheidsbelang betrokken blijven.

Met de overname van Blue4IT, Codesquad en Bluefront wil Adesso haar positie op de Nederlandse IT-markt verder versterken. De drie bedrijven zijn volledig gespecialiseerd in front-end, back-end en architecture met Java. Deze krachtenbundeling tussen Adesso en Blue4IT, Codesquad en Bluefront levert een uitstekende samenwerking op waarin beide partijen kunnen profiteren van elkaars kennis en kunde.

Blue4IT, Codesquad en Bluefront maakten deel uit van Blue Group IT

 

Bundeling van krachten zorgt voor meerwaarde in de ICT wereld. Omdat ICT-processen altijd met elkaar verbonden zijn is een eenduidige visie cruciaal.

Specialist in Java
Blue4IT is leverancier van hoogwaardige diensten op het gebied van Java ontwikkeling en architectuur.

Passie voor JAVA/JVM PLATFORM
CodeSquad biedt ervaren en ambitieuze software developers met passie voor het Java/JVM platform.

Frontend development
Bluefront biedt premium frontend development diensten voor ambitieuze organisaties.